• CIBEL in Zuid-Afrika

    enkele impressies
25-08-2016

Wist je dat… De Europese citrusteelt voornamelijk gevestigd is in de mediterrane regio’s van Spanje, Italië en Griekenland. Meer dan 80% van de Europese totale sinaasappelproductie komt uit Spanje of Italië, de overige 20% voornamelijk uit Cyprus, Griekenland en Portugal.

De Europese import van sinaasappelen is evenwel groter dan de export. Belangrijke leveranciers van sinaasappelen voor de Europese markt zijn Zuid-Afrika, Egypte, Argentinië en Marokko, waarbij Zuid-Afrika de grootste is. De export is vooral gegroeid door de grotere vraag van nieuwe Europese landen als Servië, Albanië, Macedonië, Kroatië,… De belangrijkste Europese importeurs zijn Duitsland, Frankrijk, de Benelux en het Verenigd Koninkrijk.

Maar waar worden de CIBEL-appelsienen geteelt en geplukt?
Het hoofdkantoor van onze plantages bevindt zich nabij Durbanville, een voorstad van Kaapstad. Op een 15-tal km van de kust hebben de appelsienen en clementines daar het perfecte klimaat om te groeien en lekker sappig te worden. Maar om langere tijd de beste citrusproducten te kunnen leveren, zijn er de mogelijkheden om appelsienen en clementines van over heel Zuid-Afrika te bezorgen.