Ingrediënten
220 gr | bloem |
1/2 tl | zout |
6 | eiwitten (van grote eieren) |
6 | eierdooiers (van grote eieren) |
300 gr | fijne kristalsuiker |
1 druppel | sinaasappelextract (optioneel) |
6 el | sinaasappelsap |
1 el | geraspte sinaasappelschil |
Recept
- Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een springvorm met een doorsnede van 25 cm in en bedek met bakpapier.
- Zeef de bloem en het zout samen.
- Klop de eiwitten tot een schuimig geheel. Voeg geleidelijk 100 gram fijne suiker toe tijdens het kloppen, tot de eiwitten stijf zijn.
- In een andere kom, klop je de dooiers en voeg je 200 gram suiker toe.
- Klop goed tot het mengsel dik en citroenkleurig is.
- Roer het sinaasappelsap en de rasp erdoor, en dan het bloemmengsel.
- Met een rubberen spatel, schep je voorzichtig 1/3 van de eiwitten door het eigeelmengsel.
- Herhaal dit met nog een derde van de eiwitten, en uiteindelijk met het laatste derde deel.
- Zorg ervoor dat je ze er zeer voorzichtig door roert.
- Giet het mengsel in de bakvorm. Bak 35 tot 40 minuten, en laat afkoelen alvorens het aan te snijden en te serveren.