Ingrediënten
30 gr | chocolade om te koken |
175 gr | ongezouten boter |
150 gr | rietsuiker |
1 | ei |
1 tl | vanille-extract |
200 gr | witte bloem |
1 tl | bakpoeder |
1 snufje | zout |
1 el | rasp van een sinaasappelschil |
Recept
- Verwarm de oven voor 180°C. Smelt au bain marie de chocola, onder voortdurend roeren, tot het glad is. Zet apart.
- Mix in een middelgrote kom de boter en suiker zacht.
- Klop het ei en de vanille toe. Meng de bloem, bakpoeder en zout; roer dit door het romige mengsel.
- Verdeel het deeg in tweeën.
- Meng de sinaasappelrasp door 1 helft van het deeg, en de gesmolten chocola door de andere helft.
- Gebruik een beetje van elk deeg om een balletje te vormen met een diameter van 2,5 cm.
- Bak 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot het midden stevig is.
- Laat op een rooster afkoelen.