Ingrediënten
170 gr | bloem |
1 snufje | zout |
425 tot 500 ml | melk |
1 el | Grand Marnier |
1 | eierdooier |
1 | ei |
1 el | plantaardige olie |
3 el | suiker |
3 el | ongezouten boter |
1 | schil van een sinaasappel |
1 / 2 glas | sinaasappelsap |
1 | sap van een citroen |
1 glas | Grand Marnier |
Recept
- Klop het ei en de extra eierdooier los met een vork in een kommetje.
- Meng de bloem met het zout.
- Maak een kuiltje in het midden van de bloem en werk er 250 ml melk, de eieren, de olie en de Grand Marnier (1 el) onder.
- Roer goed en voeg er de rest van de melk aan toe tot een dun genoeg flensjesbeslag
- Saus Suzette
- Lekker ontvlambare flensjes maken met dit makkelijk Crepe Suzette recept.
- Bak de flensjes in een koekenpan en houd ze warm.
- Giet de suiker in een anti-aankleef pan en laat karameliseren.
- Voeg de boter toe en roer onder de karamel.
- Voeg het sinaasappelsap en wat citroensap toe, roer goed en laat inkoken.
- Voeg wat Grand Marnier toe, leg de eerste pannenkoek in de pan, plooi op in 4 zodat hij goed doordrenkt is met saus, herhaal dit met 3 andere pannenkoeken en bestrooi de 4 pannenkoeken met de geraspte sinaasappelschil.
- Voeg meer Grand Marnier toe, zet de vlam hoog, flambeer de 4 crepes suzettes serveer onmiddellijk.