Ingrediënten
4 | eendenbouten |
400 gr | pasta |
1 | venkel |
2 | sinaasappels |
3 | teentjes look, geperst |
2 tl | gemalen venkelzaad |
1 tl | gemalen peper |
Recept
- Plaats de eendenbouten met de huid naar beneden, op het werkoppervlak.
- Bestrooi met zout en peper.
- Meng geperste knoflook, gemalen venkelzaadjes, gemalen peper en olijfolie in een kleine kom.
- Bestrijk de eendenbouten met het kruidenmengsel.
- Verwarm de oven voor op 75°.
- Bak de eendenbouten rondom rond bruin.
- Giet het vet uit de pan en gooi het weg.
- Zet de pan met eendenbouten in de oven en gaar 3 u in de oven.
- Hou warm als ze klaar zijn.
- Snij de venkel fijn en stoof in weinig olijfolie gaar.
- Schil de appelsienen en snij in fijne plakjes.
- Hou het sap apart.
- Kook de pasta in gezouten water al dente.
- Meng de venkel en appelsienschijfjes onder de pasta en kruid met versgemalen peper en zout.
- werk af: Haal de eendenbouten uit de oven en verdeel in stukjes.
- Verdeel de pasta over de borden en schik er de stukjes eend en groen van venkel over.
- Meng het braadvocht met het opgevangen appelsiensap tot een gebonden saus.