• Kip in appelsiensaus

Ingrediënten

4 kipfilets
2 el Franse mosterd
75 gr ui, versnipperd
4 el donkerbruine basterdsuiker, apart te verwerken
400 ml sinaasappelsap
30 gr boter
2 el bloem

Recept

  1. De oven voorverwarmen op 190°C.
  2. De kip in een ovenschaal leggen, gelijkmatig met mosterd besmeren en bestrooien met ui.
  3. De helft van de suiker erover strooien en voldoende sinaasappelsap om de kip onder sap te zetten.
  4. De boter erover verdelen.
  5. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken, vervolgens de overtollige saus uit de ovenschaal in een pannetje scheppen.
  6. De kip met resterende basterdsuiker bestrooien en weer in de oven schuiven.
  7. Met een garde bloem door de saus kloppen.
  8. Een scheutje resterend sinaasappelsap erbij schenken en op een hoog vuur laten inkoken.
  9. Kip uit de oven halen en op een presenteerschaal leggen.
  10. Saus over de kip of in een juskom schenken en serveren.
4 kipfilets
2 el Franse mosterd
75 gr ui, versnipperd
4 el donkerbruine basterdsuiker, apart te verwerken
400 ml sinaasappelsap
30 gr boter
2 el bloem
  1. De oven voorverwarmen op 190°C.
  2. De kip in een ovenschaal leggen, gelijkmatig met mosterd besmeren en bestrooien met ui.
  3. De helft van de suiker erover strooien en voldoende sinaasappelsap om de kip onder sap te zetten.
  4. De boter erover verdelen.
  5. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken, vervolgens de overtollige saus uit de ovenschaal in een pannetje scheppen.
  6. De kip met resterende basterdsuiker bestrooien en weer in de oven schuiven.
  7. Met een garde bloem door de saus kloppen.
  8. Een scheutje resterend sinaasappelsap erbij schenken en op een hoog vuur laten inkoken.
  9. Kip uit de oven halen en op een presenteerschaal leggen.
  10. Saus over de kip of in een juskom schenken en serveren.