Ingrediënten
400 gr | sla naar keuze (eventueel gemende sla) |
3 | sinaasappels |
50 gr | verse dadels |
50 gr | walnoten (grof gehakt) |
2 el | citroensap |
1/2 tl | suiker |
2 el | slaolie |
versgemalen, zwarte peper zout |
Recept
- Was de sla en laat hem goed uitlekken.
- Leg de sla vervolgens in een theedoek en vouw deze dicht.
- Leg minstens een uur in de koelkast (wordt de sla lekker knapperig) Schil de sinaasappels dik zodat je meteen de witte vlies verwijderd.
- Snijd de sinaasappels in plakken van circa een halve cm.
- Verwijder de pitten uit de dadels en snijd deze overlangs door.
- Verdeel de sla netjes over 6 tot 8 borden en verdeel de sinaasappelschijven erover (laten overlappen) Bestrooi met de dadels en gehakte walnoten.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en besprenkel deze over de salades.
- Dit recept is voldoende voor 6 tot 8 personen, vandaar de middenweg van 7 personen aangegeven.