• Sinaasappel-rabarberconfituur

Ingrediënten

1,2 kg verse rabarber, gesneden
400 gr suiker
2 tl sinaasappelrasp
80 gr sinaasappelsap
125 ml water

Recept

  1. In een sauspan rabarber, suiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en water vermengen.
  2. Aan de kook brengen en op een matig laag vuur 45 minuten onder af en toe roeren laten koken, of tot de jam ingedikt is.
  3. De jam dikt bij afkoelen verder in. In hete, steriele potten scheppen en met deksel en ringen sluiten.
  4. In de koelkast bewaren.
1,2 kg verse rabarber, gesneden
400 gr suiker
2 tl sinaasappelrasp
80 gr sinaasappelsap
125 ml water
  1. In een sauspan rabarber, suiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en water vermengen.
  2. Aan de kook brengen en op een matig laag vuur 45 minuten onder af en toe roeren laten koken, of tot de jam ingedikt is.
  3. De jam dikt bij afkoelen verder in. In hete, steriele potten scheppen en met deksel en ringen sluiten.
  4. In de koelkast bewaren.