Ingrediënten
Bodem | |
125 gr | verkruimelde koekjes (naar keuze) |
4 el | suiker |
75 gr | gesmolten boter |
Vulling | |
110 gr | pure chocolade, fijngehakt |
675 | roomkaas, op kamertemperatuur |
200 gr | suiker |
5 | eieren |
2 el | sinaasappelsap |
1/2 tl | sinaasappelrasp |
Recept
- De oven voorverwarmen op 170°C.
- In een middelgrote kom koekkruim, suiker en boter goed vermengen.
- Over de bodem van een springvorm (23 cm) verdelen en tot 4 cm tegen de rand. Het deeg aandrukken en de bodem 10 minuten bakken.
- Chocolade au bain-marie smelten en glad roeren. Laten afkoelen, maar niet hard laten worden.
- In een middelgrote kom roomkaas en 200 gr suiker tot een gladde massa mixen.
- Eieren 1 voor 1 toevoegen en op lage stand of met de hand erdoor kloppen.
- Geleidelijk sinaasappelsap en -rasp toevoegen.
- 500 ml beslag apart houden en het resterende beslag over de bodem gieten.
- De gesmolten chocolade door het resterende beslag roeren en vervolgens met een grote lepel over het witte beslag verdelen.
- Met een mes door het beslag strijken en een sierlijk design maken.
- 60 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de cheesecake in het midden bijna stevig is.
- Met een spatel of dun mes de randen losmaken als de cake nog warm is (dan breekt hij niet).
- De cake volledig laten afkoelen alvorens de springvorm te openen en minstens 4 uur in de koelkast laten staan alvorens te serveren.