• Sinaasappelcheesecake

Ingrediënten

Bodem
125 gr verkruimelde koekjes (naar keuze)
4 el suiker
75 gr gesmolten boter
Vulling
110 gr pure chocolade, fijngehakt
675 roomkaas, op kamertemperatuur
200 gr suiker
5 eieren
2 el sinaasappelsap
1/2 tl sinaasappelrasp

Recept

  1. De oven voorverwarmen op 170°C.
  2. In een middelgrote kom koekkruim, suiker en boter goed vermengen.
  3. Over de bodem van een springvorm (23 cm) verdelen en tot 4 cm tegen de rand. Het deeg aandrukken en de bodem 10 minuten bakken.
  4. Chocolade au bain-marie smelten en glad roeren. Laten afkoelen, maar niet hard laten worden.
  5. In een middelgrote kom roomkaas en 200 gr suiker tot een gladde massa mixen.
  6. Eieren 1 voor 1 toevoegen en op lage stand of met de hand erdoor kloppen.
  7. Geleidelijk sinaasappelsap en -rasp toevoegen.
  8. 500 ml beslag apart houden en het resterende beslag over de bodem gieten.
  9. De gesmolten chocolade door het resterende beslag roeren en vervolgens met een grote lepel over het witte beslag verdelen.
  10. Met een mes door het beslag strijken en een sierlijk design maken.
  11. 60 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de cheesecake in het midden bijna stevig is.
  12. Met een spatel of dun mes de randen losmaken als de cake nog warm is (dan breekt hij niet).
  13. De cake volledig laten afkoelen alvorens de springvorm te openen en minstens 4 uur in de koelkast laten staan alvorens te serveren.
Bodem
125 gr verkruimelde koekjes (naar keuze)
4 el suiker
75 gr gesmolten boter
Vulling
110 gr pure chocolade, fijngehakt
675 roomkaas, op kamertemperatuur
200 gr suiker
5 eieren
2 el sinaasappelsap
1/2 tl sinaasappelrasp
  1. De oven voorverwarmen op 170°C.
  2. In een middelgrote kom koekkruim, suiker en boter goed vermengen.
  3. Over de bodem van een springvorm (23 cm) verdelen en tot 4 cm tegen de rand. Het deeg aandrukken en de bodem 10 minuten bakken.
  4. Chocolade au bain-marie smelten en glad roeren. Laten afkoelen, maar niet hard laten worden.
  5. In een middelgrote kom roomkaas en 200 gr suiker tot een gladde massa mixen.
  6. Eieren 1 voor 1 toevoegen en op lage stand of met de hand erdoor kloppen.
  7. Geleidelijk sinaasappelsap en -rasp toevoegen.
  8. 500 ml beslag apart houden en het resterende beslag over de bodem gieten.
  9. De gesmolten chocolade door het resterende beslag roeren en vervolgens met een grote lepel over het witte beslag verdelen.
  10. Met een mes door het beslag strijken en een sierlijk design maken.
  11. 60 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de cheesecake in het midden bijna stevig is.
  12. Met een spatel of dun mes de randen losmaken als de cake nog warm is (dan breekt hij niet).
  13. De cake volledig laten afkoelen alvorens de springvorm te openen en minstens 4 uur in de koelkast laten staan alvorens te serveren.