• Crèpe Suzette

Ingrediënten

170 gr bloem
1 snufje zout
425 tot 500 ml melk
1 el Grand Marnier
1 eierdooier
1 ei
1 el plantaardige olie
3 el suiker
3 el ongezouten boter
1 schil van een sinaasappel
1 / 2 glas sinaasappelsap
1 sap van een citroen
1 glas Grand Marnier

Recept

  1. Klop het ei en de extra eierdooier los met een vork in een kommetje.
  2. Meng de bloem met het zout.
  3. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en werk er 250 ml melk, de eieren, de olie en de Grand Marnier (1 el) onder.
  4. Roer goed en voeg er de rest van de melk aan toe tot een dun genoeg flensjesbeslag
  5. Saus Suzette
  6. Lekker ontvlambare flensjes maken met dit makkelijk Crepe Suzette recept.
  7. Bak de flensjes in een koekenpan en houd ze warm.
  8. Giet de suiker in een anti-aankleef pan en laat karameliseren.
  9. Voeg de boter toe en roer onder de karamel.
  10. Voeg het sinaasappelsap en wat citroensap toe, roer goed en laat inkoken.
  11. Voeg wat Grand Marnier toe, leg de eerste pannenkoek in de pan, plooi op in 4 zodat hij goed doordrenkt is met saus, herhaal dit met 3 andere pannenkoeken en bestrooi de 4 pannenkoeken met de geraspte sinaasappelschil.
  12. Voeg meer Grand Marnier toe, zet de vlam hoog, flambeer de 4 crepes suzettes serveer onmiddellijk.
170 gr bloem
1 snufje zout
425 tot 500 ml melk
1 el Grand Marnier
1 eierdooier
1 ei
1 el plantaardige olie
3 el suiker
3 el ongezouten boter
1 schil van een sinaasappel
1 / 2 glas sinaasappelsap
1 sap van een citroen
1 glas Grand Marnier
  1. Klop het ei en de extra eierdooier los met een vork in een kommetje.
  2. Meng de bloem met het zout.
  3. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en werk er 250 ml melk, de eieren, de olie en de Grand Marnier (1 el) onder.
  4. Roer goed en voeg er de rest van de melk aan toe tot een dun genoeg flensjesbeslag
  5. Saus Suzette
  6. Lekker ontvlambare flensjes maken met dit makkelijk Crepe Suzette recept.
  7. Bak de flensjes in een koekenpan en houd ze warm.
  8. Giet de suiker in een anti-aankleef pan en laat karameliseren.
  9. Voeg de boter toe en roer onder de karamel.
  10. Voeg het sinaasappelsap en wat citroensap toe, roer goed en laat inkoken.
  11. Voeg wat Grand Marnier toe, leg de eerste pannenkoek in de pan, plooi op in 4 zodat hij goed doordrenkt is met saus, herhaal dit met 3 andere pannenkoeken en bestrooi de 4 pannenkoeken met de geraspte sinaasappelschil.
  12. Voeg meer Grand Marnier toe, zet de vlam hoog, flambeer de 4 crepes suzettes serveer onmiddellijk.