• Eenvoudige sinaasappelcake

Ingrediënten

1 grote sappige sinaasappel, onbespoten
200 gr suiker
4 eieren
225 ml zonnebloemolie
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder

Recept

  1. Vet een cakevorm of tulband in en zet opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
  3. Was de sinaasappel, dep droog en pureer in je blender (pitten verwijderd).
  4. Zeef de bloem en bakpoeder.
  5. Klop de suiker en eieren tot ze lichtgeel van kleur zijn.
  6. Roer er langzaam de olie door, het sinaasappelvruchtvlees, en als het glad is, roer je er de bloem door.
  7. Giet het mengsel in het bakblik.
  8. Bak ongeveer 55 - 60 minuten (check met een spies of de cake gaar is).
  9. Laat de cake afkoelen op een rooster.
1 grote sappige sinaasappel, onbespoten
200 gr suiker
4 eieren
225 ml zonnebloemolie
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
  1. Vet een cakevorm of tulband in en zet opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
  3. Was de sinaasappel, dep droog en pureer in je blender (pitten verwijderd).
  4. Zeef de bloem en bakpoeder.
  5. Klop de suiker en eieren tot ze lichtgeel van kleur zijn.
  6. Roer er langzaam de olie door, het sinaasappelvruchtvlees, en als het glad is, roer je er de bloem door.
  7. Giet het mengsel in het bakblik.
  8. Bak ongeveer 55 - 60 minuten (check met een spies of de cake gaar is).
  9. Laat de cake afkoelen op een rooster.