Ingrediënten
4 | kipfilets |
2 el | Franse mosterd |
75 gr | ui, versnipperd |
4 el | donkerbruine basterdsuiker, apart te verwerken |
400 ml | sinaasappelsap |
30 gr | boter |
2 el | bloem |
Recept
- De oven voorverwarmen op 190°C.
- De kip in een ovenschaal leggen, gelijkmatig met mosterd besmeren en bestrooien met ui.
- De helft van de suiker erover strooien en voldoende sinaasappelsap om de kip onder sap te zetten.
- De boter erover verdelen.
- 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken, vervolgens de overtollige saus uit de ovenschaal in een pannetje scheppen.
- De kip met resterende basterdsuiker bestrooien en weer in de oven schuiven.
- Met een garde bloem door de saus kloppen.
- Een scheutje resterend sinaasappelsap erbij schenken en op een hoog vuur laten inkoken.
- Kip uit de oven halen en op een presenteerschaal leggen.
- Saus over de kip of in een juskom schenken en serveren.