• Marokkaanse herfstsalade

Ingrediënten

400 gr sla naar keuze (eventueel gemende sla)
3 sinaasappels
50 gr verse dadels
50 gr walnoten (grof gehakt)
2 el citroensap
1/2 tl suiker
2 el slaolie
versgemalen, zwarte peper zout

Recept

  1. Was de sla en laat hem goed uitlekken.
  2. Leg de sla vervolgens in een theedoek en vouw deze dicht.
  3. Leg minstens een uur in de koelkast (wordt de sla lekker knapperig) Schil de sinaasappels dik zodat je meteen de witte vlies verwijderd.
  4. Snijd de sinaasappels in plakken van circa een halve cm.
  5. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd deze overlangs door.
  6. Verdeel de sla netjes over 6 tot 8 borden en verdeel de sinaasappelschijven erover (laten overlappen) Bestrooi met de dadels en gehakte walnoten.
  7. Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en besprenkel deze over de salades.
  8. Dit recept is voldoende voor 6 tot 8 personen, vandaar de middenweg van 7 personen aangegeven.
400 gr sla naar keuze (eventueel gemende sla)
3 sinaasappels
50 gr verse dadels
50 gr walnoten (grof gehakt)
2 el citroensap
1/2 tl suiker
2 el slaolie
versgemalen, zwarte peper zout
  1. Was de sla en laat hem goed uitlekken.
  2. Leg de sla vervolgens in een theedoek en vouw deze dicht.
  3. Leg minstens een uur in de koelkast (wordt de sla lekker knapperig) Schil de sinaasappels dik zodat je meteen de witte vlies verwijderd.
  4. Snijd de sinaasappels in plakken van circa een halve cm.
  5. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd deze overlangs door.
  6. Verdeel de sla netjes over 6 tot 8 borden en verdeel de sinaasappelschijven erover (laten overlappen) Bestrooi met de dadels en gehakte walnoten.
  7. Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en besprenkel deze over de salades.
  8. Dit recept is voldoende voor 6 tot 8 personen, vandaar de middenweg van 7 personen aangegeven.