Ingrediënten
6 | sinaasappels |
1 el | rozijnen |
1 | vanillestok |
1 | steranijs |
3 el | rietsuiker |
100 ml | rode porto |
1 cm | gember |
Recept
- Spoel de sinaasappels goed af onder de kraan en snij met een dunschiller de zestes er af.
- Snij de zestes in julienne en laat ze opkoken in water.
- Giet het water af op het moment dat het begint te koken en zet de zestes opnieuw onder in water en breng terug aan de kook.
- Herhaal dit proces drie keer.
- Verwijder ondertussen de resterende schil van de sinaasappels en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
- Doe hier ook het sap van de sinaasappels bij.
- Doe de jus en de partjes sinaasappel in de pot.
- Voeg de rozijnen, het merg van de vanillestok, een steranijs, een half kaneelstokje, drie eetlepels rietsuiker en een scheutje rode porto toe.
- Voeg de afgekookte zestes bij de sinaasappelpartjes, doe hier nog een stuk gember bij en laat het geheel 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.