Ingrediënten
2 | sinaasappels |
25 gr | bloem |
30 gr | suiker |
1 snufje | zout |
1,25 dl | koude melk |
0,25 dl | sinaasappellikeur |
20 gr | boter |
3 | eieren |
2 el | griessuiker |
Recept
- Was de sinaasappels zorgvuldig en rasp de zeste af.
- Zeef de bloem en meng er de suiker en het zout door.
- Roer er beetje voor beetje de koude melk door.
- Blijf roeren tot een glad beslag.
- Roer er de sinaasappellikeur en de sinaasappelrasp door.
- Breng dit al roerend aan de kook.
- Laat het al roerend op een laag vuur ca. 3 minuten inkoken tot een dikke gladde vla.
- Neem de vla van het vuur en roer er de boter door.
- Splits de eieren, klop 3 eidooiers los en roer deze door de vla.
- Klop 2 eiwitten heel stijf en spatel deze door de vla.
- Vet een souffléschaal van 1,5 liter in met boter en bestrooi met 1 eetlepel tafelsuiker.
- Vul de schaal tot de helft met de vla.
- Bak de soufflé 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 °C. Schakel de oven vervolgens op de hoogste stand en bestrooi met de tafelsuiker.
- Laat de soufflé in de oven ca. 5 minuten goudbruin karamelliseren. Bedek de schaal met een servet om inzakken te voorkomen.