• Sinaasappelsoufflé

Ingrediënten

2 sinaasappels
25 gr bloem
30 gr suiker
1 snufje zout
1,25 dl koude melk
0,25 dl sinaasappellikeur
20 gr boter
3 eieren
2 el griessuiker

Recept

  1. Was de sinaasappels zorgvuldig en rasp de zeste af.
  2. Zeef de bloem en meng er de suiker en het zout door.
  3. Roer er beetje voor beetje de koude melk door.
  4. Blijf roeren tot een glad beslag.
  5. Roer er de sinaasappellikeur en de sinaasappelrasp door.
  6. Breng dit al roerend aan de kook.
  7. Laat het al roerend op een laag vuur ca. 3 minuten inkoken tot een dikke gladde vla.
  8. Neem de vla van het vuur en roer er de boter door.
  9. Splits de eieren, klop 3 eidooiers los en roer deze door de vla.
  10. Klop 2 eiwitten heel stijf en spatel deze door de vla.
  11. Vet een souffléschaal van 1,5 liter in met boter en bestrooi met 1 eetlepel tafelsuiker.
  12. Vul de schaal tot de helft met de vla.
  13. Bak de soufflé 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 °C. Schakel de oven vervolgens op de hoogste stand en bestrooi met de tafelsuiker.
  14. Laat de soufflé in de oven ca. 5 minuten goudbruin karamelliseren. Bedek de schaal met een servet om inzakken te voorkomen.
2 sinaasappels
25 gr bloem
30 gr suiker
1 snufje zout
1,25 dl koude melk
0,25 dl sinaasappellikeur
20 gr boter
3 eieren
2 el griessuiker
  1. Was de sinaasappels zorgvuldig en rasp de zeste af.
  2. Zeef de bloem en meng er de suiker en het zout door.
  3. Roer er beetje voor beetje de koude melk door.
  4. Blijf roeren tot een glad beslag.
  5. Roer er de sinaasappellikeur en de sinaasappelrasp door.
  6. Breng dit al roerend aan de kook.
  7. Laat het al roerend op een laag vuur ca. 3 minuten inkoken tot een dikke gladde vla.
  8. Neem de vla van het vuur en roer er de boter door.
  9. Splits de eieren, klop 3 eidooiers los en roer deze door de vla.
  10. Klop 2 eiwitten heel stijf en spatel deze door de vla.
  11. Vet een souffléschaal van 1,5 liter in met boter en bestrooi met 1 eetlepel tafelsuiker.
  12. Vul de schaal tot de helft met de vla.
  13. Bak de soufflé 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 °C. Schakel de oven vervolgens op de hoogste stand en bestrooi met de tafelsuiker.
  14. Laat de soufflé in de oven ca. 5 minuten goudbruin karamelliseren. Bedek de schaal met een servet om inzakken te voorkomen.