• Wortelsoep met appelsiensap

Ingrediënten

3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
15 gr boter
400 gr wortels
1l kippenbouillon
250 ml jus d'orange
korianderpoeder
gemberpoeder

Recept

  1. 3 sjalotjes en knoflook fijnsnijden en in 15 gr boter fruiten, wortelen schillen en in plakjes snijden en toevoegen.
  2. Even aanfruiten en dan de bouillon toevoegen en +/- 20 a 30 min zachtjes laten koken tot de wortels gaar zijn.
  3. Met een staafmixer de soep pureren. Sinaasappelsap toevoegen met koriander en gember.
  4. Het geheel warm laten worden. Naar eigen smaak zout en peper toevoegen.
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
15 gr boter
400 gr wortels
1l kippenbouillon
250 ml jus d'orange
korianderpoeder
gemberpoeder
  1. 3 sjalotjes en knoflook fijnsnijden en in 15 gr boter fruiten, wortelen schillen en in plakjes snijden en toevoegen.
  2. Even aanfruiten en dan de bouillon toevoegen en +/- 20 a 30 min zachtjes laten koken tot de wortels gaar zijn.
  3. Met een staafmixer de soep pureren. Sinaasappelsap toevoegen met koriander en gember.
  4. Het geheel warm laten worden. Naar eigen smaak zout en peper toevoegen.