• Zalm in sinaasappelsaus

Ingrediënten

2 zalmfilets
50 gr boter
1 teentje knoflook
koriander
zout
2 sinaasappels
1 pepertje

Recept

  1. Bak de zalmfilets in 15 gram boter in 2 minuten aan beide kanten gaar.
  2. Haal de zalm uit de pan en houd ze warm.
  3. Pel de knoflook en pers hem boven het achter gebleven bakvet uit.
  4. Verwijder de zaadjes van de peper, snijd het heel fijn en voeg het toe aan de knoflook.
  5. Laat he top laag vuur zachtjes sudderen.
  6. Pers de sinaasappels uit en schenk het bij het knoflookmengsel.
  7. Kook het mengsel op hoog vuur tot de helft in.
  8. Klop er de rest van de boter door.
  9. Breng het op smaak met zout.
  10. Leg de filets op 2 bordjes en schenk de saus erover.
2 zalmfilets
50 gr boter
1 teentje knoflook
koriander
zout
2 sinaasappels
1 pepertje
  1. Bak de zalmfilets in 15 gram boter in 2 minuten aan beide kanten gaar.
  2. Haal de zalm uit de pan en houd ze warm.
  3. Pel de knoflook en pers hem boven het achter gebleven bakvet uit.
  4. Verwijder de zaadjes van de peper, snijd het heel fijn en voeg het toe aan de knoflook.
  5. Laat he top laag vuur zachtjes sudderen.
  6. Pers de sinaasappels uit en schenk het bij het knoflookmengsel.
  7. Kook het mengsel op hoog vuur tot de helft in.
  8. Klop er de rest van de boter door.
  9. Breng het op smaak met zout.
  10. Leg de filets op 2 bordjes en schenk de saus erover.